website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Samenwerking DuPho en NVJ beëindigd

Lars Pasveer — Geplaatst in fotografie op woensdag 11 oktober 2017, 13:44

EPA

EPA

Nieuws

UPDATE  Er is voorlopig een einde gekomen aan de samenwerking tussen fotografenvereniging Dutch Photographers (DuPho) en journalistenvereniging NVJ/NVF. Als gevolg daarvan kunnen DuPho-leden niet langer gebruik maken van rechtshulp via de NVJ of met korting een Politieperskaart aanvragen.

NVJ-secretaris Thomas Bruning zegt in een reactie dat de samenwerking “voor nu” is beëindigd, maar dat een hernieuwde samenwerking in de toekomst altijd mogelijk is. DuPho meldt naar aanleiding van het bericht op de NVJ-website onaangenaam verrast en overvallen te zijn.

“De NVJ en DuPho waren (nog) steeds in overleg, dus om op deze manier onze, alsook NVJ-leden, van verontrustende informatie te voorzien, is minstens hoogst opmerkelijk te noemen”, aldus DuPho-directeur Suzanne Henning. De organisatie spreekt van een ‘onhandige media manoeuvre’ van de NVJ en zegt samenwerking graag te willen voortzetten. Perskaarten zijn voor fotojournalisten en documentair werkende fotografen namelijk broodnodig, aldus Henning.

Onderhandelingen over voortzetting van de samenwerking liepen al enige tijd. DuPho benadrukt dat alle voordelen en kortingen die via DuPho lopen voor de NVF leden actueel zijn. DuPho heeft de dienstverlening wat betreft juridisch advies - een onderdeel van het lidmaatschap van de vereniging - ondergebracht bij in beeldrecht gespecialiseerde juristen. Informatie daarover op de DuPho-site wordt op korte termijn bijgewerkt.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.