— woensdag 11 oktober 2017, 13:44 | 0 reacties, praat mee

Samenwerking DuPho en NVJ beëindigd

EPA

UPDATE Er is voorlopig een einde gekomen aan de samenwerking tussen fotografenvereniging Dutch Photographers (DuPho) en journalistenvereniging NVJ/NVF. Als gevolg daarvan kunnen DuPho-leden niet langer gebruik maken van rechtshulp via de NVJ of met korting een Politieperskaart aanvragen. Laatste wijziging: 22 december 2017, 14:49

NVJ-secretaris Thomas Bruning zegt in een reactie dat de samenwerking “voor nu” is beëindigd, maar dat een hernieuwde samenwerking in de toekomst altijd mogelijk is. DuPho meldt naar aanleiding van het bericht op de NVJ-website onaangenaam verrast en overvallen te zijn.

“De NVJ en DuPho waren (nog) steeds in overleg, dus om op deze manier onze, alsook NVJ-leden, van verontrustende informatie te voorzien, is minstens hoogst opmerkelijk te noemen”, aldus DuPho-directeur Suzanne Henning. De organisatie spreekt van een ‘onhandige media manoeuvre’ van de NVJ en zegt samenwerking graag te willen voortzetten. Perskaarten zijn voor fotojournalisten en documentair werkende fotografen namelijk broodnodig, aldus Henning.

Onderhandelingen over voortzetting van de samenwerking liepen al enige tijd. DuPho benadrukt dat alle voordelen en kortingen die via DuPho lopen voor de NVF leden actueel zijn. DuPho heeft de dienstverlening wat betreft juridisch advies - een onderdeel van het lidmaatschap van de vereniging - ondergebracht bij in beeldrecht gespecialiseerde juristen. Informatie daarover op de DuPho-site wordt op korte termijn bijgewerkt.

Bekijk meer van

NVJ NVF DuPho

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.