data als kans

— donderdag 17 oktober 2019, 09:09 | 1 reactie, praat mee

Journaliste Ans Boersma stelt Staat aansprakelijk voor reputatieschade

Ans Boersma, voor het Turkse consulaat in Amsterdam | Truus van Gog

Journaliste Ans Boersma stelt de Nederlandse Staat aansprakelijk voor de gevolgen van informatie die het Openbaar Ministerie (OM) met Turkije deelde. Ze werd begin dit jaar uitgezet, vanwege een oude relatie met een man die wordt verdacht van banden met een terreurorganisatie. Hij zou ook voor de AIVD hebben gewerkt. Laatste wijziging: 18 oktober 2019, 10:11

Ook werd Boersma valsheid in geschrifte aangewreven. In april van dit jaar beschreef Boersma voor Villamedia de impact die zaak op haar heeft gehad.

“We zijn nu bijna drie maanden verder, ik heb nog geen antwoord op de vraag hoe dit op deze manier heeft kunnen gebeuren. Het is stil”, schreef Boersma begin dit jaar. Avocatenkantoor Prakken d’Oliveira stelt dat de kans nihil is dat Boersma haar werk als correspondent in Turkije weer kan opnemen.

Onder meer het delen van informatie over een verdenking van valsheid in geschrifte rond de visumaanvraag van haar ex-vriend had niet met Turkije gedeeld hoeven worden. Volgens Boersma was dat ‘onrechtmatig’ en was ze vaak genoeg in Nederland om haar hier te ondervragen.

Boersma stelt de Nederlandse Staat aansprakelijk voor verlies aan werk, reputatieschade en het gevaar dat de zaak heeft opgeleverd voor haar journalistieke bronnen. Meer bij RTL Nieuws

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 17 oktober 2019, 16:15

Zal niet lukken! Want dan kan bijna elke journalist wel een claim leggen…

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.