Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 18 januari 2019, 08:41 | 0 reacties, praat mee

‘Uitgezette journaliste verdacht van valsheid in geschrifte’

De Nederlandse journaliste die in de nacht van woensdag op donderdag Turkije werd uitgezet, wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Dat stelt Nieuwsuur naar aanleiding van niet nader gespecificeerde bronnen. Ans Boersma zou volgens die bronnen haar Syrische ex-vriend aan valse papieren hebben geholpen. De ex werd onlangs in Nederland gearresteerd op verdenking van lidmaatschap van de terreurorganisatie Jabhat al-Nusra.

Boersma wordt zelf niet verdacht van betrokkenheid bij terrorisme, benadrukte Nieuwsuur-verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal donderdagavond in de uitzending. “Zij leerde de Syriër in Turkije kennen, nog voor haar correspondentschap. Dat moet in 2013 of 2014 zijn geweest.” Eerder donderdag gaf Boersma zelf aan dat ze denkt dat haar uitzetting iets te maken kan hebben met haar relatie, die duurde tot de zomer van 2015.

Volgens de bronnen van Nieuwsuur heeft Boersma haar ex geholpen met het verkrijgen van een visum. Dat visum leverde de Syriër uiteindelijk een verblijfsvergunning in Nederland op. Bij die aanvraag zou valsheid in geschrifte zijn gepleegd. “Dat is in ieder geval de verdenking”, aldus Bosch van Rosenthal. “Of Boersma daar een ander verhaal tegenover zet, dat weten we niet. We hebben vandaag kort contact met haar gehad, maar zij wilde hier verder niks op zeggen.”

Bekijk meer van

Turkije Ans Boersma

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.