website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘Uitgezette journaliste verdacht van valsheid in geschrifte’

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 18 januari 2019, 08:41

Nieuws De Nederlandse journaliste die in de nacht van woensdag op donderdag Turkije werd uitgezet, wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Dat stelt Nieuwsuur naar aanleiding van niet nader gespecificeerde bronnen. Ans Boersma zou volgens die bronnen haar Syrische ex-vriend aan valse papieren hebben geholpen. De ex werd onlangs in Nederland gearresteerd op verdenking van lidmaatschap van de terreurorganisatie Jabhat al-Nusra.

Boersma wordt zelf niet verdacht van betrokkenheid bij terrorisme, benadrukte Nieuwsuur-verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal donderdagavond in de uitzending. “Zij leerde de Syriër in Turkije kennen, nog voor haar correspondentschap. Dat moet in 2013 of 2014 zijn geweest.” Eerder donderdag gaf Boersma zelf aan dat ze denkt dat haar uitzetting iets te maken kan hebben met haar relatie, die duurde tot de zomer van 2015.

Volgens de bronnen van Nieuwsuur heeft Boersma haar ex geholpen met het verkrijgen van een visum. Dat visum leverde de Syriër uiteindelijk een verblijfsvergunning in Nederland op. Bij die aanvraag zou valsheid in geschrifte zijn gepleegd. “Dat is in ieder geval de verdenking”, aldus Bosch van Rosenthal. “Of Boersma daar een ander verhaal tegenover zet, dat weten we niet. We hebben vandaag kort contact met haar gehad, maar zij wilde hier verder niks op zeggen.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.