— dinsdag 19 april 2022, 15:01 | 0 reacties, praat mee

Joseph Kahn nieuwe hoofdredacteur New York Times

Reuters

Joseph Kahn wordt de nieuwe hoofdredacteur van de New York Times. Dat meldt de krant in een profiel over Kahn. De huidige hoofdredacteur Dean Baquet blijft binnen de organisatie maar krijgt een nieuwe rol. Laatste wijziging: 19 april 2022, 15:03

Baquet was acht jaar hoofdredacteur van de krant. Wat hij precies gaat doen is onbekend; uitgever Arthur Sulzberger zegt in een interne memo dat Baquet “een spannende nieuwe tak” gaat leiden.

In een interne memo aan werknemers wordt Kahn door uitgever Sulzberger omschreven als een “veteraan-journalist” met een “uitmuntende blik op het nieuws”. Kahn werkt al 24 jaar voor de krant. Hij was mede-verantwoordelijk voor internationale expansie van de titel en het uitbouwen van online bereik. De krant heeft nog grotere ambities, om een diverser publiek aan te spreken met onder meer exclusieve lokale sportjournalistiek en randproducten.

Kahn zegt dat onafhankelijke journalistiek in tijden van polarisatie van groot belang is, maar de krant zichzelf als concurrent van andere nieuwsorganisaties als CNN en BBC moet zien.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.