— woensdag 1 oktober 2014, 15:28

Ruim honderd ontslagen bij NY Times

De New York Times heeft een omvangrijke ontslagronde aangekondigd. Er zullen op de redactie rond 100 banen verdwijnen, met verder enkele banen op eindredactioneel niveau. Ook onder zakelijke ondersteuning zullen ontslagen vallen. De krant hoopt met lucratieve ontslagvergoedingen genoeg mensen tot vertrek te kunnen overwegen. Indien dat niet voldoende is, zullen er mogelijk ook gedwongen ontslagen vallen. De krant zegt dat de ontslagronde nodig is om de winstgevendheid op langere termijn te kunnen garanderen. De ontslagen gaan gepaard met een herziening van de redactionele activiteiten van de New York Times, aldus hoofdredacteur Dean Baquet: "Ik zal dit als kans aangrijpen om serieus te heroverwegen wat we doen - van het aantal katernen dat we produceren tot de hoeveelheid geld dat we aan freelancers uitgeven." De krant sloot afgelopen weekend wel een goed derde kwartaal af, met hogere inkomsten en meer digitale abonnees vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De winstgevendheid viel echter lager uit, omdat bedrijfskosten het laatste jaar ook stegen. Meer bij New York Times

Bekijk meer van

New York Times Dean Baquet

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.