— vrijdag 24 januari 2020, 08:11 | 0 reacties, praat mee

Jos van Leeuwen Fotoprijs 2019 naar Eric Brinkhorst

Jurylid Leo Blom, fotograaf Eric Brinkhorst en de Haagse fotograaf Jos van Leeuwen tijdens de uitreiking van de Jos - © Foto: ANP / Marco de Swart

Fotograaf Eric Brinkhorst heeft de Jos van Leeuwen Fotoprijs 2019 gewonnen. Brinkhorst won zowel de publieksprijs als de juryprijs. De winnende foto is er een van de vonkenregen die in de Nieuwjaarsnacht ontstond in Scheveningen, nadat vreugdevuren op het strand uit de hand liepen.

De fotoprijs, een initiatief van ANP, Hollandse Hoogte en Hollandse Beelden, werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Naast Brinkhorst waren nog vier andere fotografen genomineerd: Siese Veenstra, Marcel van den Bergh, Marcel van Hoorn en Robin van Lonkhuijsen.

De jury koos de foto van Brinkhorst omdat “deze zich ontwikkelde tot een icoon van een van de zaken die in 2019 het nieuws beheersten en waar het ook in 2020 nog veel over zal gaan”. Meer informatie en de genomineerde foto’s bij Hollandse Beelden

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.