de tegel publieksprijs 2020

— vrijdag 8 maart 2019, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Alexander Schippers wint Jos van Leeuwen Fotoprijs

Alexander Schippers (links) ontvangt de Jos van Leeuwen Fotoprijs uit handen van fotograaf Jos van Leeuwen. ANP: Jeroen Jumelet

Fotograaf Alexander Schippers heeft donderdag de Jos van Leeuwen Fotoprijs gewonnen. De prijs voor ‘dé nieuwsfoto van 2018’ werd voor het eerst uitgereikt en is een initiatief van ANP en Hollandse Hoogte. De onderscheiding is vernoemd naar de Haagse nieuwsfotograaf Jos van Leeuwen en zal jaarlijks uitgereikt worden. Van Leeuwen zat ook in de jury, naast Leo Blom en Roel Rozenburg.

De jury nomineerde zes foto’s uit het jaaroverzicht van nieuwsfoto’s dat zij samenstelden. Uit de genomineerden werd de foto ‘De zwaan’ van Schippers gekozen als winnaar. Blom: “Alexander weet een groot onderwerp, ons milieu en de vervuiling erevan, prachtig te vatten in een heel mooi klein beeld. Met die heerlijke typischee Hollandse twist, de fles Dreft. Groot nieuws, heel mooi weergegeven. En met een glimlach.”

Naast de Jos van Leeuwen fotoprijs kozen de aanwezigen ook een publieksprijs. Die ging naar Steven van der Kruit, die de prijs ontving voor zijn foto van een aanslag op het Centraal Station in Amsterdam.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.