website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Alexander Schippers wint Jos van Leeuwen Fotoprijs

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 8 maart 2019, 09:09

Alexander Schippers (links) ontvangt de Jos van Leeuwen Fotoprijs uit handen van fotograaf Jos van Leeuwen. ANP: Jeroen Jumelet

Alexander Schippers (links) ontvangt de Jos van Leeuwen Fotoprijs uit handen van fotograaf Jos van Leeuwen. ANP: Jeroen Jumelet

Nieuws Fotograaf Alexander Schippers heeft donderdag de Jos van Leeuwen Fotoprijs gewonnen. De prijs voor ‘dé nieuwsfoto van 2018’ werd voor het eerst uitgereikt en is een initiatief van ANP en Hollandse Hoogte. De onderscheiding is vernoemd naar de Haagse nieuwsfotograaf Jos van Leeuwen en zal jaarlijks uitgereikt worden. Van Leeuwen zat ook in de jury, naast Leo Blom en Roel Rozenburg.

De jury nomineerde zes foto’s uit het jaaroverzicht van nieuwsfoto’s dat zij samenstelden. Uit de genomineerden werd de foto ‘De zwaan’ van Schippers gekozen als winnaar. Blom: “Alexander weet een groot onderwerp, ons milieu en de vervuiling erevan, prachtig te vatten in een heel mooi klein beeld. Met die heerlijke typischee Hollandse twist, de fles Dreft. Groot nieuws, heel mooi weergegeven. En met een glimlach.”

Naast de Jos van Leeuwen fotoprijs kozen de aanwezigen ook een publieksprijs. Die ging naar Steven van der Kruit, die de prijs ontving voor zijn foto van een aanslag op het Centraal Station in Amsterdam.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.