banner festival 23

— vrijdag 26 november 2021, 11:37 | 0 reacties, praat mee

ANP wil Jos van Leeuwen Fotoprijs verbreden

Fotojournalist Jos van Leeuwen met de naar hem genoemde prijs. - © ANP / Erald Van Der Aa

Het ANP wil de Jos van Leeuwen Fotoprijs gaan verbreden. Waar de jaarlijks uitgereikte prijs voor nieuwsfotografie nu nog alleen open staat voor fotojournalisten die voor het ANP werken, moeten straks ook fotojournalisten die niet voor het persbureau werken mee kunnen dingen naar een prijs.

Dat bevestigt ANP-directeur Martijn Bennis desgevraagd aan Villamedia. Onlangs stuurde Bennis een mail naar mogelijk geïnteresseerde partijen, om te inventariseren of samenwerking mogelijk is. Hoe die verbreding er in de praktijk uit gaan zien, daarover is volgens Bennis nog weinig bekend.

Gedacht wordt aan de mogelijkheid om de prijs uit te laten reiken door een jury die losstaat van het ANP. Maar beslissingen zijn nog niet genomen. Aanpassingen aan de prijs gaan op zijn vroegst gelden van de Jos van Leeuwen Fotoprijs 2022, die begin 2023 wordt uitgereikt.

“We vinden de Jos van Leeuwen Fotoprijs nu te veel op het ANP gericht”, aldus Bennis. “Met de prijs willen we meer belangstelling creëren voor de journalistiek in het algemeen en de nieuwsfotografie in het bijzonder.” De Jos van Leeuwen Fotoprijs wordt sinds 2018 uitgereikt.

Bekijk meer van

Jos van Leeuwen Fotoprijs ANP

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.