banner festival 23

— woensdag 6 januari 2021, 14:59 | 0 reacties, praat mee

Genomineerden Jos van Leeuwen Fotoprijs 2020 bekend

Een van de vijf genomineerde foto's voor de Jos van Leeuwen Fotoprijs - © ANP / Robin Utrecht

De vijf foto’s die kans maken om verkozen te worden tot beste nieuwsfoto van 2020 zijn woensdag bekend gemaakt. De makers van de platen – Arie Kievit, Bart Maat, Robin Utrecht en Remko de Waal – horen op donderdag 21 januari wie van het de Jos van Leeuwen Fotoprijs ontvangt. De Waal is als enige twee keer genomineerd. De genomineerde foto’s zijn hier te bekijken.

Dat meldt het ANP woensdag. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats in Den Haag en is te volgen via een livestream. De beste nieuwsfoto wordt gekozen door een jury bestaande uit Leo Blom (ANP), Wilco Willemsen (beeldredacteur bij het Algemeen Dagblad), ANP-hoofdredacteur Freek Staps, Voordekunst-directeur Kristel Casander en Jorien de Waard, projectmanager bij ANP Foto.

Tegelijkertijd met de uitreiking van de juryprijs worden ook twee publieksprijzen uitgereikt. Voor de Jong Talent prijs zijn drie beeldmakers genomineerd: Remco Koers, Gyselle Blokland en Ebbe Blaas.

De genomineerden voor de Jos van Leeuwen Publieksprijs zijn Koen van Weel (2x), Rob Engelaar (2x), Frank van Beek, Robin Utrecht, Remko de Waal, Cor Lasker, Bart Maat, Otto Jelsma en Patrick Harderwijk. De genomineerde foto’s voor de publieksprijs zijn hier te bezichtigen.

Bekijk meer van

Jos van Leeuwen Fotoprijs

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.