— donderdag 3 oktober 2019, 09:34 | 0 reacties, praat mee

Jort Kelder doet aangifte tegen bitcoinadverteerders

Na John de Mol gaat nu ook presentator Jort Kelder juridische stappen ondernemen tegen zogeheten bitcoinadvertenties, die gigantische winsten met cryptomunt Bitcoin voorspiegelen en daarbij gezichten en namen van bekende Nederlanders inzetten.

John de Mol sleepte eerder Facebook voor de rechter, omdat het netwerk te weinig zou doen die misleidende advertenties te weren. Die zaak loopt nog.

Kelder heeft plannen om een stichting op te richten waar alle BN’ers samen civielrechtelijk kunnen procederen tegen deze advertenties. Onderzoek van Brandpunt+ achterhaalde een aantal bedrijven die zich met deze bitcoin-oplichting bezig houden, onder meer een Tsjechisch marketingbureau.

Slechts een bedrijf is in Nederland gevestigd, het Utrechtse VIP Response.

Kelder hoopt dat De Mol deelneemt in de nieuwe stichting. De advertenties zijn niet alleen op Facebook te zien, ook via advertentienetwerken van Google worden die op populaire Nederlandse nieuwssites gezet. Kelder wil dat die advertenties verdwijnen en zet in op schadevergoeding. Meer bij Brandpunt+

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.