training eu starters

— dinsdag 8 maart 2022, 12:41 | 0 reacties, praat mee

Presentatoren slepen Google voor rechter om bitcoinadvertenties

Jort Kelder komt aan bij de rechtbank voor een zitting in de bodemprocedure tegen Google. - © Evert Elzinga / ANP

Presentator Jort Kelder heeft samen samen met internetondernemer Alexander Klöpping, presentator Arjen Lubach en publicist Willem Middelkoop een bodemprocedure tegen Google aangespannen vanwege frauduleuze bitcoinadvertenties die gigantische winsten met cryptomunt Bitcoin voorspiegelen en daarbij gezichten en namen van bekende Nederlanders inzetten. Laatste wijziging: 8 maart 2022, 15:09

Google zou ruim 2500 misleidende bitcoinadvertenties hebben verspreid met de namen en foto’s van onder andere Kelder, Klöpping, Lubach en Middelkoop, meldt hun advocaat Matthijs Kaaks dinsdag in de rechtbank in Amsterdam.

Kelder begon al in 2019 met de juridische strijd. Ze namen dinsdag ook een aantal gedupeerden mee naar de rechter. “Mensen die hun geld kwijt zijn, zodat slachtoffers een gezicht krijgen”, legt Kelder uit. “Hun schade moet gewoon vergoed worden en die schade loopt in de miljoenen. Ik vind gewoon dat een advertentiebedrijf die verantwoordelijkheid moet nemen.”

John de Mol sleepte eerder Facebook voor de rechter, omdat het netwerk te weinig zou doen die misleidende advertenties te weren. In 2020 trof hij een schikking.

Kelder heeft ook een soortgelijke zaak aangespannen tegen Twitter. Die dient vrijdag 18 maart in Amsterdam. Meer bij het AD

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.