banner anp

— dinsdag 10 september 2019, 08:44 | 0 reacties, praat mee

John de Mol weer terug bij de rechter om zaak nepadvertenties

© Jeroen Jumelet / ANP

Media-ondernemer John de Mol en Facebook hebben na drie maanden aan onderhandelingen geen akkoord weten te bereiken over maatregelen die het sociale medium kan nemen om misleidende advertenties te voorkomen. De Mol vraagt de rechter om alsnog een vonnis te wijzen in de zaak.

Volgens De Mol leken de gesprekken met Facebook goed te verlopen, maar werd het vastleggen van gemaakte afspraken een probleem. Volgens de ondernemer vallen er geen afspraken te maken met het bedrijf.

De Mol startte een kort geding tegen Facebook nadat zijn naam en beeltenis werden gebruikt voor misleidende bitcoinadvertenties. Een rechter adviseerde de partijen opnieuw in overleg te gaan, maar ook nu kwamen De Mol en Facebook er niet uit.

Facebook bevestigt dat er onderhandelingen zijn geweest, maar geeft geen verdere details vrij. Wel bevestigt een woordvoerder dat pogingen om gezamenlijk tot een oplossing te komen niets hebben opgeleverd. Het bedrijf benadrukt verder dat misleidende organisaties niet thuishoren op het platform. Meer bij Het Parool

Bekijk meer van

John de Mol Facebook

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.