banner anp

— dinsdag 29 oktober 2019, 10:03 | 0 reacties, praat mee

11 november uitspraak in zaak John de Mol tegen Facebook

John de Mol verlaat bij het verlaten van de rechtbank in Amsterdam - © Robin van Lonkhuijsen / ANP

Op 11 november volgt de uitspraak in de zaak die John de Mol heeft aangespannen tegen Facebook over frauduleuze bitcoinadvertenties op het sociale mediaplatform waarin wordt gesuggereerd dat de media-ondernemer gebruikers van het platform adviseert om in bitcoins te investeren.

De Mol keerde weer terug bij de rechter omdat er na maanden onderhandelingen nog steeds geen akkoord was over maatregelen die het sociale mediaplatform kan nemen om misleidende advertenties te voorkomen.

Hij was zelf ook aanwezig bij de hervatting van de rechtszaak. “Er worden wel vaker onzinnige dingen over mij geschreven, daar heb ik nooit iets tegen gedaan. Maar deze bitcoinfraude gaat ten koste van onschuldige mensen die geloven dat ik ze een investering aanbeveel”, zo beschrijft mediatycoon John de Mol maandagmiddag zijn persoonlijke ergernis.

De Mol kreeg op de dag van de zitting nog steun van journalisten en andere bekende Nederlanders die ook last hebben van de advertenties. Meer bij de Volkskrant / NOS.nl

Bekijk meer van

John de Mol Facebook Bitcoin

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.