— donderdag 30 juni 2016, 09:38 | 0 reacties, praat mee

Jalta sloopt betaalmuur en zoekt andere financieringsvormen

Jalta

Opinieplatform Jalta stopt met de betaalmuur en het abonneemodel. Sinds vorige week zijn alle stukken van de site voor iedereen te lezen. Een lage aanwas van nieuwe abonnees maakt dat het geld nu gezocht gaat worden in donaties en subsidies voor speciale projecten, meldt platform Nieuwe Journalistiek.

Midden volgende maand zal Jalta een redesign ondergaan en Stichting Jalta zal (belastingaftrekbare) donaties gaan afhandelen. Er moet een community opgebouwd worden, aldus hoofdredacteur Joshua Livestro. Hoeveel abonnees Jalta op het laatst had, wilde Livestro tegenover Nieuwe Journalistiek niet onthullen.

Boudewijn Geels legde in september vorig jaar Jalta langs zijn meetlat en twijfelde over het initiatief, zeker gezien het feit dat uitgaven als The Post Online en Geenstijl gratis te lezen zijn.

Bekijk meer van

Jalta

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.