word studentlid

— woensdag 15 april 2020, 12:24 | 0 reacties, praat mee

Irak legt Reuters werkverbod op vanwege coronacijfers

Irak legt Reuters werkverbod op vanwege coronacijfers
EPA

Persbureau Reuters mag drie maanden niet meer actief zijn in Irak. De Iraakse autoriteiten straffen het persbureau voor een recent artikel waarin een hoger aantal coronabesmettingen wordt genoemd dan de officiële regeringscijfers. De regering verwijt Reuters maatschappelijke onrust te vergoten. Laatste wijziging: 19 april 2020, 20:41

Naast het intrekken van de werkvergunning moet Reuters een boete van 25 miljoen dinar (19 duizend euro) betalen en publiekelijk excuses maken.

Dat is Reuters niet van plan. Het persbureau zegt dat hun originele berichtgeving is gebaseerd op diverse bronnen binnen de Iraakse politiek en medische wereld. Het stuk heeft ook de positie van het Iraakse ministerie van Volksgezondheid weergegeven, aldus Reuters.

De Iraakse regering neemt vaker strafmaatregelen richting media, waarvan berichtgeving niet bevalt. Vorig jaar ging ook een door Amerika gefinancierde nieuwzender op zwart, nadat die had bericht over corruptie in geledingen van het Iraakse bestuur.

Bekijk meer van

Reuters Irak corona

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.