Jodal

— zondag 12 april 2015, 11:47 | 0 reacties, praat mee

Redacteur Reuters bedreigd in Irak

Een bureauredacteur van Reuters in Bagdad, heeft Irak verlaten nadat hij was bedreigd op Facebook, meldt Reuters. Ook zou hij zijn aangeklaagd door een Sjiitische militaire nieuwszender, als reactie op een reportage van Reuters vorige week met daarin details over lynchpartijen en plunderingen in Tikrit. De bedreigingen tegen journalist Ned Parker begonnen op een Irakese Facebookpagina, gerund door een groep dat zichzelf "the Hammer" noemt en gelinkt wordt aan gewapende Sjiitische groeperingen. Laatste wijziging: 12 april 2015, 12:24

Op de Facebookpagina wordt gezegd dat Parker verbannen moet worden uit Irak. Drie dagen later liet een nieuwsshow op Al-Ahd, een televisiestation van de Iraanse gewapende groep Asaib Ahl al-Haq, een foto van Parker zien. De verslaggever en Reuters werden beschuldigd van het belasteren van Irak en de door de regering gesteunde troepen.

De bedreigingen lijken onderdeel te zijn van een grotere strijd om de macht in Irak. Het land is verdeeld tussen de Sjiitische moslimmeerderheid en de soennitische islamitische minderheid.

Rafid Jaboori, woordvoerder van minister Haidar al-Abadi, zegt dat de overheid tegen alle soorten berichtgeving is dat haat of intimidatie bevat, of het nou komt van een lokaal of internationaal netwerk. Meer bij Reuters

Bekijk meer van

Reuters Irak

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.