— vrijdag 16 juli 2021, 10:15 | 0 reacties, praat mee

Ierland wil niet mee in wereldwijd belastingplan van 15 procent

Paschal Donohoe - © Paul Faith / AFP

Ierland blijft weigeren deel te nemen aan de plannen voor een wereldwijd belastingtarief van 15 procent. Dat zei de Ierse minister van Financiën Paschal Donohoe woensdag tegen staatsomroep RTE, als reactie op mediaberichten dat het land toch zou aansluiten bij de wereldwijde belastingplannen.

Onlangs sloten 130 landen een akkoord waarin ze afspraken in de toekomst een belastingtarief van 15 procent voor bedrijven in te voeren. Vanwege de gesprekken over het wereldwijde belastingtarief parkeerde de Europese Unie eerder deze week plannen voor een speciale belasting voor techbedrijven. De EU was van plan bedrijven die binnen de Unie jaarlijks minstens 50 miljoen euro verdienen 0,3 procent belasting te laten betalen op diensten en goederen die online worden geleverd.

Donohoe zegt namens Ierland wel te willen onderhandelen, maar dat op basis van het lagere percentage van 12,5 procent te willen doen. “Dit tarief is al tientallen jaren een belangrijk onderdeel van ons economisch beleid. Ierland blijft zich inzetten voor de mogelijkheid die kleine landen hebben om een concurrentievoordeel te behalen.” Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Paschal Donohoe Ierland

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.