training eu starters

— donderdag 7 juli 2022, 13:35 | 1 reactie, praat mee

‘Facebook en Instagram verdwijnen mogelijk uit Europa’

© Shutterstock

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, moet mogelijk stoppen met het leveren van haar diensten in Europa als gevolg van een beslissing van de Ierse datawaakhond, zo schrijft Politico. Laatste wijziging: 7 juli 2022, 17:37

De data-autoriteit in Ierland, het land waar de Europese tak van Meta formeel gevestigd is, heeft haar Europese evenknieën ingelicht dat zij voornemens is om beide platformen te verbieden om data van gebruikers naar de VS te sturen, waar de wetgeving rondom data en privacy een stuk minder strikt is dan in de Europese Unie.

Het Hof van Justitie van de Europese Unie zette eerder een streep door een overeenkomst tussen de EU en de VS over het doorsturen van data van gebruikers, omdat de Amerikaanse wetgeving rondom dit thema niet voldoet aan de Europese eisen. Deze week maakte de Ierse datawaakhond bekend dat Meta geen privacygevoelige data van gebruikers meer op Amerikaanse servers mag opslaan en deze data heen en weer mag versturen tussen de VS en Europa.

Meta waarschuwde eerder al dat deze maatregelen mogelijk als gevolg kunnen hebben dat zowel Facebook als Instagram niet meer gebruikt kunnen worden in de Europese Unie. Met deze beslissing van de Ierse datawaakhond komt dat moment een stuk dichterbij. Volgens Politico zou het al deze zomer zover kunnen zijn. De beslissing zou mogelijk ook gevolgen kunnen hebben voor andere Amerikaanse internetdiensten die in Europa actief zijn, zo schrijft de nieuwswebsite. Het is onduidelijk of WhatsApp, tevens eigendom van Meta, ook getroffen wordt. Facebook en Instagram hadden aan het begin van 2022 in Nederland respectievelijk 10,3 miljoen en 6,6 miljoen gebruikers. Meta was niet bereikbaar voor commentaar.

Bekijk meer van

Meta Instagram Ierland Facebook Data

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

photopress, 18 november 2022, 16:07

Het niet meer toestaan van deze diensten zou een verademing zijn voor vele die zich gedwongen voelen op deze platforms of deze sites deelnemen.
Zelf ben ik er al jaren geleden mee opgehouden nadat ik zeer vreemde ervaringen had met gebruikers .
Kennelijk vinden mensen en dus ook journalisten en fotojournalisten.voor vele zoals mij werd verteld dat ze liever stoppen met dit platform maar dat ze er ongevraagd toe worden gedwongen.
Junkies zijn het die zonder fake book want dat is het kunnen .
Er is ook zoiets als MeWe opgezet door een jurist en daar worden geen gegevens???of data zoals bij fake book opgeslagen.
Dus die net als vele geef ze de wind van voren en wordt wakker.
Ook de Consumentenbond heeft een zaak aangespannen die binnenkort voor de rechter komt.
Vreemde is dat ik daar in de media bijna niets over leest.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.