— woensdag 29 juli 2020, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Hoorzitting Big Tech bedrijven te volgen via Facebook en YouTube

Vandaag getuigen de vier grote techbedrijven - Apple, Google, Facebook en Amazon - voor het Amerikaanse Congres. Ze worden ondervraagd over mogelijk machtsmisbruik. De virtuele hoorzitting begint om zes uur vanavond Nederlandse tijd en is onder meer te volgen via Facebook en YouTube.

Facebook-topman Marck Zuckerberg bracht dinsdag zijn bijdrage al naar buiten. Hij stelt dat Facebook ‘op de Amerikaanse manier succesvol is geworden’, door met niets te beginnen en producten te leveren die mensen waardevol vinden. ‘Grote bedrijven zijn niet slecht, simpelweg omdat ze groot zijn.’

In Amerikaanse media wordt gezinspeeld op een politiek steekspel waarbij de verhoren slechts het decor vormen. Republikeinse politici zouden de gelegenheid vooral willen aangrijpen hun Democratische tegenstrevers te verwijten misbruik te willen maken van hun bevoegdheden.

Bekijk meer van

Google Facebook Apple Amazon

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.