— maandag 29 juli 2019, 09:32 | 0 reacties, praat mee

Trump dreigt met heffing na Franse belasting voor technologiebedrijven

© AFP

De Amerikaanse president Trump heeft hard uitgehaald naar Frankrijk. Trump accepteert het niet dat technologiebedrijven die diensten aan Fransen leveren een nieuwe belasting moeten gaan betalen aan Frankrijk. Laatste wijziging: 29 juli 2019, 10:33

Het Franse parlement stemde onlangs in met de heffing, waardoor internationale techbedrijven voortaan drie procent belasting moeten betalen. De Amerikaanse president laat via Twitter laten weten dat het “dwaasheid” is en dreigt belasting te gaan heffen op Franse wijn.

In 2018 verkocht Frankrijk voor ruim 3,2 miljard euro aan wijnen in de VS, bijna een kwart van de totale wijnexport in het land. Daarmee is de VS de belangrijkste importeur van wijn en sterke drank uit Frankrijk.

Binnen EU-verband wordt al langer gepraat om technologiebedrijven belasting op te leggen, maar gezamenlijke maatregelen blijven door onenigheid uit. De Franse maatregel, die met terugwerkende kracht op 1 januari van dit jaar ingaat, geldt alleen voor bedrijven met een omzet van meer dan 750 miljoen euro per jaar. Het zou dan gaan om zo’n 30 internationale bedrijven. Vooral Amerikaanse bedrijven als Google, Facebook, Apple en Amazon zijn de dupe, al staan er ook Chinese, Duitse, Britse en een Frans bedrijf op de lijst.

Tijdens de komende G7-top die over een maand in Frankrijk zal worden gehouden wil de Franse president Macron het onderwerp op de agenda zetten. Meer bij AD / NU.nl

Lees ook:
Frankrijk belast techbedrijven, ondanks kritiek uit Amerika (11 juli 2019)
Fiscalisten: nationale belastingen voor internetbedrijven houden geen stand (14 mei 2019)
Oppositie Groot-Brittannië wil mediabelasting voor internetreuzen (24 augustus 2018)
Europese Commissie wil nieuwe belasting voor techbedrijven (22 maart 2018)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.