banner festival 23

— donderdag 14 april 2022, 16:33 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredactie ANP aangevuld met twee adjunct-hoofdredacteuren

Leoni van de Schraaf en Karin Hollaar (foto) worden adjunct-hoofdredacteur van persbureau ANP. Zij vervangen niemand, maar vullen twee geheel nieuwe plaatsen binnen de hoofdredactie van de nieuwsdienst in. Hoofdredacteur Freek Staps laat aan Villamedia weten dat de posities zijn ingericht op basis van de groeikansen van het ANP en de verdere afstemming op afnemerswensen om zo journalisten te ondersteunen in hun dagelijkse werk. Laatste wijziging: 14 april 2022, 16:52

De kandidaten moesten onder andere over leidinggevende ervaring beschikken en bekend zijn met de verschillende journalistieke uitingsvormen van het ANP.

“Karin en Leoni voldoen allebei geheel aan deze eisen en zij zijn daarmee onze twee nieuwe adjuncten. Karin is al sinds 1995 werkzaam op fotoredacties, eerst bij The Associated Press, daarna bij de GPD en de laatste twaalf jaar bij het ANP, waar ze sinds 2016 chef foto is”, zegt Staps.

“Leoni begon in 2006 als rechtbankverslaggever, werkt nu al dertien jaar bij persbureaus, eerst bij Novum als leidinggevende, en de laatste zeven jaar bij het ANP waar ze nu twee jaar chef Productiehuis is en onder meer Radio, Weer en Entertainment overziet.”

De redactieraad van het ANP steunt de benoeming van Hollaar en Van de Schraaf.

Bekijk meer van

ANP

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.