— donderdag 29 oktober 2020, 16:50 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredacteur Ronald Ockhuysen verlaat Het Parool

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

Ronald Ockhuysen stopt als hoofdredacteur van Het Parool. Vanaf 1 januari 2021 wordt hij directeur Communicatie & Strategie bij Chios Media, het bedrijf van Joop en Janine van den Ende.

Ockhuysen was ruim 10 jaar lid van de hoofdredactie en sinds 1 januari 2015 hoofdredacteur van de krant, meldt Het Parool. Voor Het Parool was Ockhuysen 17 jaar theater- , media- en filmjournalist bij de Volkskrant.

Ockhuysen: “Na al die mooie en enerverende jaren bij Het Parool is het tijd om plaats te maken. Het is gezond als een ander persoon met nieuwe ideeën de koers overneemt. Ook ben ik na bijna 30 jaar journalistiek toe aan iets anders.” Al is de overgang volgens Ockhuysen ook weer niet al te groot. “Bij Chios Media draait het om cultuur, media en ondernemerschap. Dat zijn ook de pijlers onder mijn huidige baan.”

DPG Media gaat de komende maanden met de redactie en Stichting Het Nieuwe Parool op zoek naar een opvolger voor Ockhuysen.

Lees ook:
Ockhuysen is de baas (7 april 2015)

Bekijk meer van

Ronald Ockhuysen Het Parool

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.