— donderdag 27 februari 2020, 14:40 | 0 reacties, praat mee

‘Parool nog zeker drie jaar doordeweeks op papier’

Ronald Ockhuysen. - © Foto: ANP

Het Parool is van plan doordeweeks alleen nog digitaal te verschijnen. Op zaterdag blijft de dikke gedrukte editie wel bestaan. Het duurt nog zeker drie jaar voordat het zover is. Doordeweeks heeft Het Parool nu een gedrukte oplage van ongeveer 45.000 exemplaren en op zaterdag van 95.000. De website wordt dagelijks zo'n 300.000 keer bezocht.

Dat vertelt Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen aan Yves Gijrath in de podcast ‘Een-tweetje met Yves’.

Volgens Ockhuysen is de krant financieel gezond. Zo zijn er de afgelopen vier jaar zwarte cijfers geschreven.

Wel staat de papieren oplage doordeweeks onder druk (net als in de rest van de wereld, aldus de hoofdredacteur) en daarmee ook de bezorging. Het is nu al lastig voldoende bezorgers te vinden en lukt het regelmatig niet om alle kranten bij de abonnees te krijgen. Dat probleem is opgelost als de krant alleen nog digitaal verschijnt en het scheelt het omhakken van bomen, aldus de hoofdredacteur.

Tot wacht de krant nog even met het uitzetten van de drukpers. ‘We zijn er nog lang niet dat meer mensen online voor de krant betalen dan op papier.’

Hij verwacht dat het nog zeker drie jaar duurt voordat het omslagpunt is bereikt. ‘Maar ik ben er een groot voorstander van. Het Parool was de eerste krant op tabloid, de eerste met een magazine op zaterdag. Laat ons dan ook de eerste zijn die door-de-weeks alleen digitaal verschijnt.’


 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.