— maandag 8 november 2021, 11:05 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredacteur Ib Haarsma weg bij NH Media

© Peter Hilz

Hoofdredacteur van NH Media Ib Haarsma vertrekt. Maandag kreeg het personeel van de regionale omroep te horen dat Haarsma 'in goed overleg' zijn functie neerlegt. Het is al langer onrustig bij de omroep, met medewerkers die de omroep verlaten.

Haarsma werd begin 2020 aangesteld als hoofdredacteur.

In een mail aan de redactie zegt algemeen directeur/bestuurder David Vink dat er een aantal intensieve, maar ook zeer volwassen gesprekken gevoerd zijn “over de huidige situatie op de redactie en de noodzakelijke randvoorwaarden om tot structurele oplossingen te kunnen komen. We zijn daar niet uitgekomen en dat heeft tot de conclusie geleid dat we de samenwerking beter kunnen beëindigen”.

Haarsma laat via diezelfde mail weten het te betreuren dat dat hij zijn missie bij NH Media vroegtijdig afbreekt: “ik heb met veel energie gewerkt aan de omroep waar ik ooit mijn carrière begon, maar soms moet je inzien dat het beter is los van elkaar verder te gaan. Ik neem even een time out, om dan mijn carrière te vervolgen met frisse ideeën en nieuwe energie. Ik bedank jullie hartelijk voor deze mooie tijd waar ik met veel plezier op terug kijk”.

Lees ook:
Wat is er aan de hand bij de regionale omroepen? Bij AT5, RTV Noord en L1 is het al een tijdlang hommeles (1 september 2021)

Bekijk meer van

NH Media Ib Haarsma

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.