— maandag 8 juni 2020, 12:32 | 0 reacties, praat mee

Vast contract voor medewerkers AT5 en NH Media met zzp-constructie

Twee omroepmedewerkers die dreigden met een rechtszaak tegen AT5, NH Media en payrollbedrijf Tentoo krijgen alsnog een vast contract.

De Volkskrant meldt dat beide omroepen afspraken hebben gemaakt met vakbond FNV over een duidelijker, ‘eerlijker’ arbeidsvoorwaardenmodel.

“Dit is een belangrijke stap vooruit”, zegt Lisa Blaas, FNV-bestuurder Flex en Naleving. “Voor een groep omroepmedewerkers komt eindelijk een vast contract in zicht. Ze doen hetzelfde als personeel in vaste dienst, zijn gewoon werknemer, maar werken als freelancer tegen extreem lage tarieven. Ze vallen niet onder de cao en bouwen geen vakantierechten en pensioen op. We zijn erg blij dat we met AT5 en NH Media hebben afgesproken dat dit anders moet.”

NH Media gaat met ‘meer freelancers’ in een vergelijkbare situatie praten, zegt David Vink, algemeen directeur van deze omroep. “We kiezen voor een duidelijker systeem: je hebt óf een contract, eventueel voor bepaalde tijd, óf je bent freelancer óf je bent uitzendkracht, om ziektes en vakanties op te vangen.”

Met de afspraak is de rechtszaak tegen AT5 en NH Media van de baan. De twee omroepmedewerkers houden wel vast aan de claim van ruim 50.000 euro ‘achterstallig loon’ die bij payrollbedrijf Tentoo ligt.

Bekijk meer van

Tentoo NH Media FNV AT5

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.