training eu starters

— maandag 8 juni 2020, 12:32 | 0 reacties, praat mee

Vast contract voor medewerkers AT5 en NH Media met zzp-constructie

Twee omroepmedewerkers die dreigden met een rechtszaak tegen AT5, NH Media en payrollbedrijf Tentoo krijgen alsnog een vast contract. Laatste wijziging: 8 juni 2020, 12:36

De Volkskrant meldt dat beide omroepen afspraken hebben gemaakt met vakbond FNV over een duidelijker, ‘eerlijker’ arbeidsvoorwaardenmodel.

“Dit is een belangrijke stap vooruit”, zegt Lisa Blaas, FNV-bestuurder Flex en Naleving. “Voor een groep omroepmedewerkers komt eindelijk een vast contract in zicht. Ze doen hetzelfde als personeel in vaste dienst, zijn gewoon werknemer, maar werken als freelancer tegen extreem lage tarieven. Ze vallen niet onder de cao en bouwen geen vakantierechten en pensioen op. We zijn erg blij dat we met AT5 en NH Media hebben afgesproken dat dit anders moet.”

NH Media gaat met ‘meer freelancers’ in een vergelijkbare situatie praten, zegt David Vink, algemeen directeur van deze omroep. “We kiezen voor een duidelijker systeem: je hebt óf een contract, eventueel voor bepaalde tijd, óf je bent freelancer óf je bent uitzendkracht, om ziektes en vakanties op te vangen.”

Met de afspraak is de rechtszaak tegen AT5 en NH Media van de baan. De twee omroepmedewerkers houden wel vast aan de claim van ruim 50.000 euro ‘achterstallig loon’ die bij payrollbedrijf Tentoo ligt.

Bekijk meer van

Tentoo NH Media FNV AT5

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.