word studentlid

— maandag 13 maart 2023, 07:23 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredacteur de Volkskrant: ‘Advocaat van Janke Dekker wilde alleen off the record praten’

Hoofdredacteur de Volkskrant: ‘Advocaat van Janke Dekker wilde alleen off the record praten’
© Jiri Büller

De Volkskrant kan "niet zo veel" met het commentaar van Janke Dekker op het artikel over NOS Sport, waarin ook Dekkers echtgenoot Tom Egbers wordt genoemd. Dat zei hoofdredacteur Pieter Klok in de RTL-talkshow Humberto op zondag. Dekker, die zondag per direct terugtrad als voorzitter van meldpunt MORES, noemde de berichtgeving van de Volkskrant "onvolledig en daardoor niet juist". Laatste wijziging: 13 maart 2023, 07:28

Klok vertelde dat zijn krant “al heel lang uitgebreid wil spreken” met Dekker. “Dat willen we nog steeds heel graag. Maar alles waar zij op wijst, daar kunnen we niet zo veel mee.” Volgens de hoofdredacteur ontstond een “hele onduidelijke situatie” toen Dekkers advocaat Richard Korver alleen off the record met de krant wilde praten en niet duidelijk maakte namens wie hij sprak.

“Tom heeft uitgebreid gereageerd in het artikel”, zei Klok over Egbers. “Hij heeft het meeste erkend en berouw getoond. Dat is vrij royaal wederhoor.”

Lees ook: Janke Dekker treedt per direct terug als voorzitter van meldpunt MORES

‘Zij had een dubbelrol’
Dat een brief van de dochter van Dekker en Egbers niet is meegenomen in de berichtgeving van de Volkskrant, klopt volgens Klok. “Zij had een dubbelrol”, stelde de hoofdredacteur. Die rol maakte het volgens Klok lastig de brief te duiden. “We hebben het vooral tot de werksituatie willen beperken. We hoeven niet over de dochter te schrijven en hebben haar hier ook niet in willen betrekken.” Dat de brief niet is meegenomen, wijst er volgens Dekker op dat “wezenlijke informatie bewust uit het artikel gehouden” is.

Klok betwist dat. “Ik zie niet in dat het wezenlijk is. We zien nog steeds de noodzaak niet. We hebben met 32 mensen gesproken. We zijn heel gedisciplineerd geweest, er is vier maanden aan gewerkt.”

Volgens de hoofdredacteur van de Volkskrant, die ook onderzoek deed naar de vermeende misstanden achter de schermen van De Wereld Draait Door, “houdt het voorlopig niet op”. “Er komen nog steeds mensen die zeggen: er zijn nog veel meer verhalen, ook over andere delen van de omroep. Mensen voelen zich meer gesteund om er nu mee naar buiten te komen.”

Lees ook: Hoofdredactie NOS Sport treedt per direct terug

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.