Smartocto userneeds

— zondag 12 maart 2023, 20:29 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredactie NOS Sport treedt per direct terug

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport - © ANP / Fotobureau Dijkstra / Cor Salverius

UPDATE De hoofdredactie van NOS Sport treedt per direct terug. Dat heeft de NOS-directie in goed onderling overleg met de leden van de hoofdredactie besloten, meldt de omroep in een persbericht. Laatste wijziging: 14 maart 2023, 14:58

De hoofdredactie maakte eerder bekend op termijn terug te treden. Dat wordt nu versneld. Op korte termijn wordt een interim-hoofdredacteur aangesteld, die aanblijft totdat een nieuwe hoofdredacteur is geworven. Daarna wordt een nieuwe hoofdredactie samengesteld.

De Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) zei zaterdag, na een artikel in de Volkskrant over het grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport, dat de hoofdredactie per direct moest opstappen. De werksfeer zou al langer niet goed zijn bij NOS Sport. Externe vertrouwenspersonen kregen de laatste periode meer dan honderd meldingen over misstanden.

Dossiers overdragen
Maarten Nooter vormde samen met adjunct-hoofdredacteuren Pim Marks, Selma Schuurman en Ewoud van Winsen de hoofdredactie van NOS Sport. Nooter werd in 2007 benoemd tot hoofdredacteur van NOS Sport.

Hoewel de volledige hoofdredactie terugtreedt, zullen Marks en Schuurman er nog wel samen met de interim-hoofdredacteur voor zorgen dat lopende dossiers goed worden overgedragen. Eerder dit weekend werd al bekend dat presentator Tom Egbers voorlopig niet te zien is bij NOS Sport. Janke Dekker, voorzitter van meldpunt MORES en echtgenote van Egbers - liet zondag ook weten terug te treden.

Bekijk meer van

NOS Sport

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.