banner festival 23

— zondag 12 maart 2023, 17:30 | 0 reacties, praat mee

Janke Dekker treedt per direct terug als voorzitter van meldpunt MORES

Janke Dekker treedt per direct terug als voorzitter van meldpunt MORES, na onthullingen van de Volkskrant over de werkcultuur bij NOS Sport. In het artikel wordt ook een buitenechtelijke relatie van haar man Tom Egbers met een stagiaire beschreven. Waarom ze aftreedt wordt niet door haar duidelijk gemaakt, wel wijst ze naar de publicatie over NOS Sport in de Volkskrant. Laatste wijziging: 13 maart 2023, 07:28

“Er was sprake van een affaire in een periode dat het niet goed ging met Tom. Dat was een wederkerige relatie waarbij ook de jonge vrouw initiatieven nam en bijvoorbeeld een grote hoeveelheid berichten aan mijn man verstuurde”, zo zegt Janke Dekker in een verklaring waaruit AD citeert.

De affaire vond vijftien jaar geleden plaats, toen de vrouw 22 en Egbers 48 jaar oud was. Dekker vindt dat de krant deze kwestie onterecht als metoo-geval beschrijft: “‘Nieuws’ dat nu in een context wordt geplaatst van een cultuur waarbij grensoverschrijdend gedrag eerder norm dan de uitzondering zou zijn en daardoor zo uit context wordt geplaatst dat dit zonder meer beschadigend is voor mij, mijn man en mijn kinderen.”

Daarnaast wijst ze in de verklaring ook naar de vrouw in kwestie: “Er was sprake van een affaire in een periode dat het niet goed ging met Tom. Dat was een wederkerige relatie waarbij ook de jonge vrouw initiatieven nam en bijvoorbeeld een grote hoeveelheid berichten aan mijn man verstuurde.”

Ook zou de Volkskrant volgens haar onvolledig wederhoor hebben toegepast, omdat de krant een door haar dochter geschreven brief niet zou hebben gebruikt.

“Alles wat in die brief stond is uit het artikel van de Volkskrant gehouden. Hiermee is wezenlijke informatie bewust uit het artikel gehouden. Het beantwoordde niet aan de framing die in het artikel is toegepast.”

De Volkskrant schrijft in haar onderzoek onder meer dat Egbers de jonge vrouw na hun affaire slecht zou hebben behandeld op de werkvloer. Egbers zou haar hebben gepest en geïntimideerd.

Bekijk meer van

Studio Sport MORES Janke Dekker

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.