Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 1 april 2022, 10:53 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredacteur BuzzFeed News vertrekt; opnieuw reorganisatie op komst

Mark Schoofs, hoofdredacteur van de nieuwstak van BuzzFeed, verlaat het bedrijf. Dat heeft hij dinsdag bekend gemaakt in een mail aan de redactie. Ook twee andere hooggeplaatste redacteuren, adjunct Tom Namako en hoofd onderzoeksjournalistiek Ariel Kaminer, vertrekken. Namako gaat aan de slag bij NBC Digital. Laatste wijziging: 1 april 2022, 10:54

Dat meldt The New York Times. Schoofs stelt dat BuzzFeed zijn nieuwstak BuzzFeed News jaren lang financieel overeind heeft gehouden en dat het tijd wordt dat BuzzFeed News op eigen houtje winstgevend gaat worden. Als gevolg daarvan moet de redactie inkrimpen. Naast het vertrek van Schoofs, Namako en Kaminer, moeten daardoor nog meer mensen vertrekken.

BuzzFeed hoopt dat er redacteuren zijn die zich willen laten uitkopen en dat de krimp niet hoeft te leiden tot gedwongen ontslagen. In een aparte mail aan de redactie stelt BuzzFeed-topman Jonah Peretti dat BuzzFeed News prioriteiten moet stellen en zich vooral moet richten op onderwerpen die het lezerspubliek van BuzzFeed interesseren. Daarnaast kondigde hij aan dat ook het videoteam van BuzzFeed moet inkrimpen.

Als gevolg van het nieuws, stemden BuzzFeed News-journalisten die zijn aangesloten bij een vakbond dinsdag in met een staking. Ze beklagen zich over de zoveelste reorganisatie. De BuzzFeed-top verdedigt zich door te stellen dat de nieuwstak ieder jaar miljoenen verlies lijdt.

Bekijk meer van

BuzzFeed News

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.