— vrijdag 28 februari 2020, 16:18 | 0 reacties, praat mee

Hongkongse mediatycoon opgepakt om deelname illegaal protest

Jimmy Lai verlaat het politiebureau. - © Isaac Lawrence / AFP

Een van de meest spraakmakende ondernemers in Hongkong, mediatycoon Jimmy Lai, is beschuldigd van deelname aan een illegaal protest in de zomer van vorig jaar.

Hij werd opgepakt in zijn huis en naar het politiebureau gebracht. 

Lai is oprichter van Next Media Limited en geeft het pro-democratische en Chineestalige dagblad Apple Daily uit. Die krant is kritisch over Hongkong en de Chinese autoriteiten. Naast Lai werden ook de pro-democratische politici Lee Cheuk-yan en Yeung Sum vastgezet. Inmiddels zijn ze op borgtocht vrijgelaten.

Ze worden ervan beschuldigd mee te hebben gedaan aan een door de politie verboden protestmars op 31 augustus. De mars was onderdeel van maandenlange protesten voor meer democratie en tegen de groeiende invloed van China op Hongkong.

Volgens critici geven de arrestaties aan dat de Hongkongse regering vastbesloten is om wraak te nemen op invloedrijke pro-democratische politici die volgens hen een leidende rol spelen in de maandenlange protesten tegen de regering. Meer bij CPJ / BBC / The Guardian

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.