Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 14 oktober 2016, 13:55 | 0 reacties, praat mee

Hoger beroep Erdogan tegen Duitse komiek afgewezen

© Henning Kaiser / EPA

Een nederlaag voor de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Het hoger beroep dat hij had ingediend tegen het seponeren van de zaak tegen de Duitse komiek Jan Böhmermann is afgewezen door de rechtbank. Dat meldt de Duitse zender Tagesschau vrijdag. Het hoger beroep is ongegrond verklaard.

De Turks president was het niet eens met het besluit van het Openbaar Ministerie in Duitsland om de komiek Jan Böhmermann niet te vervolgen wegens belediging van een buitenlands staatshoofd. Böhmermann had de Turkse president in een gedicht belachelijk gemaakt. De komiek maakte de Turkse president in zijn satirische programma onder andere uit voor geitenneuker en pedofiel.

Los van deze procedure loopt er ook nog een juridische zaak die Erdogan als privépersoon aanspande tegen Böhmermann. De civiele kamer in Hamburg buigt zich daar 2 november over. Meer bij NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.