— donderdag 6 oktober 2016, 12:13 | 0 reacties, praat mee

Duitse komiek Böhmermann haalt weer uit naar Turkije

© ANP

De Duitse komiek Jan Böhmermann heeft in een video op YouTube het einde van zijn vervolging wegens het beledigen van een bevriend staatshoofd, de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, beantwoordt met scherpe kritiek op de Turkse politiek.

Böhmermann had in zijn talkshow op de publieke zender ZDF de Turkse president Erdogan in een gedicht belachelijk gemaakt. De komiek moest een tijdje onderduiken wegens bedreigingen en de Duitse rechter besliste uiteindelijk dat sommige regels uit het gedicht niet meer herhaald mochten worden.

In de zeven minuten durende video stelt Böhmermann dat ‘in vergelijking met wat kritische journalisten, satirici of oppositieleden in Turkije destijds en ook nu nog moeten meemaken, het hele theater rond de Böhmermann-affaire één grote, treurige farce is’.

Overigens is de kwestie nog niet ten einde. De Duitse advocaat van de Turkse president Erdogan heeft aangekondigd bezwaar aan te tekenen tegen de seponering van de zaak-Böhmermann. Daarnaast begon Erdogan eerder een tweede proces tegen Böhmermann, niet als beledigde president, maar als beledigd persoon. Op 2 november moet Böhmermann hiervoor in Hamburg voor de rechter verschijnen. Meer bij de Volkskrant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.