— dinsdag 12 december 2017, 16:56 | 0 reacties, praat mee

Hoge Raad verklaart cassatieverzoek publicist Kat niet-ontvankelijk

ANP

In oktober vorig jaar legde het Gerechtshof in Amsterdam Kat een celstraf van zeven dagen op, wegens doodsbedreiging aan het adres van Telegraaf-journalist Bart Mos. Mos nam de doodsbedreigingen op en deed aangifte bij de politie.

Kats advocaat Thijs Stapel stelde cassatie in tegen de uitspraak van het Gerechtshof Amsterdam. De Hoge Raad heeft de cassatie echter niet ontvankelijk verklaard. De straf is daarmee definitief geworden.

Eind november werd aan de publicist een celstraf van zes maanden opgelegd wegens smaad aan het adres van NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff. Ook daartegen werd cassatie ingesteld.

Op zijn website Revolutionair Online publiceerde Kat afgelopen vrijdag een e-mailwisseling met Stapel, die hij kort na het besluit van de Hoge Raad zegt te hebben ontslagen.

Kat stelt de advocaat verantwoordelijk voor geleden schade en belooft hem zowel tuchtrechtelijk als civiel aansprakelijk te zullen stellen.

Bekijk meer van

Micha Kat Hoge Raad Bart Mos

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.