training eu starters

— vrijdag 7 oktober 2016, 09:15 | 0 reacties, praat mee

OM eist weer 120 uur werkstraf voor bedreigen Telegraaf-journalist

© ANP

Ook in hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie (OM) voor het bedreigen van Telegraaf-journalist Bart Mos een werkstraf geëist van 120 uur, waarvan de helft voorwaardelijk, tegen publicist en zelfbenoemd NRC Ombudsman Micha Kat. Kat zou Mos met de dood hebben bedreigd. Hij werd daar al in 2011 voor veroordeeld, maar Kat ging in hoger beroep , meldt het AD Laatste wijziging: 7 oktober 2016, 09:47

Volgens het OM heeft Micha Kat zich met de bedreigingen schuldig gemaakt aan een ernstig misdrijf en heeft hij een verwerpelijke poging gedaan om een journalist het werk te belemmeren. De werkstraf van 120 uur kan volgens het OM ondanks het voortvluchtige karakter van de verdachte prima worden uitgevoerd.

De advocaat van de publicist pleitte voor een vrijspraak voor de doodsbedreigingen, omdat de aangever nooit de daadwerkelijke vrees heeft gehad dat hem wat aangedaan zou worden.

Micha Kat werd door de eerdere veroordeling voor de bedreigingen geroyeerd door de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). In 2015 kreeg hij tien maanden celstraf opgelegd voor smaadschrift aan het adres van NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff. Die zaak loopt nog in hoger beroep. 

Het Hof doet over twee weken uitspraak.

Bekijk meer van

Micha Kat De Telegraaf Bart Mos

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.