website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Micha Kat schuldig bevonden aan bedreiging Telegraaf-journalist

Nick Kivits — Geplaatst op Friday 21 October 2016, 08:28

Flickr CC BY SA 2.0 / ssalonso

Flickr CC BY SA 2.0 / ssalonso

Nieuws

Het Gerechtshof in Amsterdam heeft publicist Micha Kat schuldig bevonden aan bedreiging aan het adres van Telegraaf-journalist Bart Mos. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Enkele jaren geleden dreigde Kat via de telefoon aan Mos dat hij ‘afgemaakt’ zou worden en ‘een kogel door zijn kop zou krijgen’, omdat de Telegraaf-journalist volgens Kat niet de waarheid schreef. Mos nam de doodsbedreigingen op en deed aangifte bij de politie. De bedreigingen leveren Kat nu een celstraf van zeven dagen op.

Kat werd al eerder schuldig bevonden aan bedreiging, maar ging toen in hoger beroep. Hoewel de publicist stelt dat hij de bedreigingen niet serieus bedoeld had, acht het Hof hem wel degelijk schuldig. De eis van de aanklager om Kat ook een werkstraf van zestig uur te geven werd niet ingewilligd. Deze straf zou niet uitvoerbaar zijn omdat de publicist in Ierland verblijft. Kat gaat in cassatie tegen de uitspraak.

In 2015 werd Kat ook al veroordeeld door de rechtbank. Toen kreeg de voormalige journalist tien maanden cel opgelegd vanwege smaad aan het adres van NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.