data als kans

— vrijdag 21 oktober 2016, 08:28 | 0 reacties, praat mee

Micha Kat schuldig bevonden aan bedreiging Telegraaf-journalist

Flickr CC BY SA 2.0 / ssalonso

Het Gerechtshof in Amsterdam heeft publicist Micha Kat schuldig bevonden aan bedreiging aan het adres van Telegraaf-journalist Bart Mos. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Enkele jaren geleden dreigde Kat via de telefoon aan Mos dat hij 'afgemaakt' zou worden en 'een kogel door zijn kop zou krijgen', omdat de Telegraaf-journalist volgens Kat niet de waarheid schreef. Mos nam de doodsbedreigingen op en deed aangifte bij de politie. De bedreigingen leveren Kat nu een celstraf van zeven dagen op. Laatste wijziging: 12 december 2017, 16:51

Kat werd al eerder schuldig bevonden aan bedreiging, maar ging toen in hoger beroep. Hoewel de publicist stelt dat hij de bedreigingen niet serieus bedoeld had, acht het Hof hem wel degelijk schuldig. De eis van de aanklager om Kat ook een werkstraf van zestig uur te geven werd niet ingewilligd. Deze straf zou niet uitvoerbaar zijn omdat de publicist in Ierland verblijft. Kat gaat in cassatie tegen de uitspraak.

In 2015 werd Kat ook al veroordeeld door de rechtbank. Toen kreeg de voormalige journalist tien maanden cel opgelegd vanwege smaad aan het adres van NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff.

Bekijk meer van

Micha Kat

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.