— maandag 12 november 2018, 14:02 | 0 reacties, praat mee

Het Parool keert terug bij Raad voor de Journalistiek

Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen | Robin van Lonkhuijsen / ANP

Het Parool sluit zich weer aan bij de Raad voor de Journalistiek, meldt hoofdredacteur Ronald Ockhuysen. De krant besloot in 2012 niet langer mee te werken, omdat een klacht bij de Raad vooral als 'inkijkoperatie' zou worden ingezet, om te zien of een echte rechtszaak kans maakt.

“Dat stuitte ons tegen de borst”, schreef Ockhuysen afgelopen zaterdag (Blendle, betaald). “Toch lijkt de tijd rijp om weer bij de Raad voor Journalistiek aan te sluiten. Onze redactie vraagt elke dag om openheid van alles en iedereen. Het is logisch om zelf dan ook alle luiken open te gooien”, aldus de hoofdredacteur.

Ockhuysen noemt de journalistiek een beroep met veel haast, met constante druk van deadlines en veel concurrentie. ‘Die haast mag nooit een alibi zijn voor onzorgvuldigheid”, stelt hij. Als er mogelijk iets mis is gegaan, wil de krant serieus naar klachten kijken en fouten erkennen en zich niet verstoppen.

Dat de krant dat onderzoek zelf uitvoert, zou de indruk wekken dat de slager zijn eigen vlees keurt, stelt Ockhuysen. “Bovendien leven we in driftige tijden; boze burgers en zelfs ook politici uiten op sociale kanalen zonder terughoudendheid hun weerzin tegen de pers. Te midden van dat tumult is een formele omgeving voor klachten over media een baken van rust.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.