— maandag 25 juni 2018, 11:14 | 2 reacties, praat mee

Het duivelse dilemma van een journalist die dicht bij Wilders kan en wil komen

Een van de collega-journalisten die inhoudelijk feedback gaf aan de auteur van het boek ‘Zo gek is het geworden’ waarschuwde hem voor wat er na publicatie zou kunnen gebeuren. ‘Hij [die journalist] herinnerde me aan het Nederlandse spreekwoord: wie een hond wil slaan, vindt altijd wel een stok’, stelt Arthur Blok in zijn nawoord.

Bekijk meer van

Geert Wilders Arthur Blok

Praat mee

2 reacties

maa.j@hotmail.com, 25 juni 2018, 13:32

Het zou een gouden regel voor recensenten moeten zijn, geen boek te bespreken over een onderwerp dat hem/haar tegenstaat: de kans is dan levensgroot aanwezig dat subjectiviteit de recensie kleurt.
Na lezing van bovenstaand boek concludeer ik - ofschoon ik geen Wilders-adept ben - dat Blok voors en tegens uit ‘s mans carrière afgewogen, uitmuntend gedocumenteerd en kritisch te berde heeft gebracht.
Dat maakt ‘Zo gek is het geworden’ tot een knap geschreven, zeer leesbaar werk.
Bepaald geen ‘fanmail’ zoals Oremus stelt. Hij lijkt de gouden regel te zijn vergeten.
Marianne Janssen

B. Vlot, 25 juni 2018, 15:00

Dit zou toch een recensie moeten zijn over “Zo gek is het geworden”, maar het lijkt eerder een aanval op de Schrijver Blok. Oremus stelt dat Blok niet onafhankelijk is, een fan van Wilders, en dat het boek inhoudelijk heel mager is. Ik heb het boek gelezen en het lijkt er op dat Frans Oremus zelf slachtoffer is van zijn aversie tegen Wilders. Blok heeft een zeer gedocumenteerd boek met een hoog waarheidsgehalte geschreven over Wilders. De inhoud is beslist neutraal alsmede de waarnemingen van Blok zelf, ook waar het de media betreft. Een goed boek voor wie geinteresseerd is meer te weten over Geert Wilders en zijn missie, ongeacht politieke voorkeur.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.