— maandag 25 december 2017, 14:00 | 0 reacties, praat mee

Het best gelezen op Villamedia #5: de zaak Oscar Garschagen

© Remko de Waal | ANP

Heeft de NRC te hard geoordeeld over Garschagen? Dat was een vraag die in september van dit jaar veel reacties opriep nadat de krant zijn China-correspondent publiekelijk en vrij uitgebreid de deur wees, omdat hij door zijn assistent werd beschuldigd van journalistieke fouten en plagiaat.

Garschagen, die tien jaar correspondent was voor de krant reageerde schuldbewust en zei dat hij onder burn-outverschijnselen en depressie tegen beter weten in heeft willen doorgaan op topniveau. Hij is trots op veel verhalen, maar erkent dat hij ‘het in sommige stukken mooier en interessanter [had] gemaakt dan het was. Niet zozeer inhoudelijk maar wel in de vorm. Ik had dingen gehoord van mensen die ik gesproken had, ik had dingen gelezen, en maakte in een paar gevallen daar dan mijn eigen verhaal van.’

Journalist en oud-correspondent Marc De Koninck nam het in een veelgelezen opinie op Villamedia voor hem op: ‘Met deze berechting en massieve publicaties erover in de eigen kolommen heeft NRC buitensporig geweld gebruikt tegen een fundamenteel integere collega. Het zegt meer over de krant dan over zijn gewezen China-correspondent.’

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.