website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Het best gelezen op Villamedia #2: de freelance-tarieven

Linda Nab — Geplaatst op donderdag 28 december 2017, 14:00

Nieuws Als er één thema is dat veel en vaak voorbij is gekomen in 2017, dan is het wel de abominabele beloning voor freelancers in het afgelopen jaar. Freelancer Tara Lewis schreef voor Villamedia over haar eigen ervaring op dat vlak onder de titel ‘Het sterfhuisbeleid van de Persgroep’. Het werd haar niet in dank afgenomen: ze kreeg naar aanleiding van haar opiniestuk te horen dat ze niet meer op opdrachten hoefde te rekenen.

Onlangs nog, interviewde ze voor ons Persgroep-directeur Jan Dun, die uitlegt waarom freelance journalistiek de sluitpost van het bedrijf vormt. Hij geeft toe dat lokale journalistiek eigenlijk een bijbaantje is geworden. ‘Het kan niet anders.’

Ook elders was het (geen) feest dit jaar, als het om de tarieven gaat: tijdschriftenuitgeverij New Skool hakte in de tarieven voor freelancers.

Ook De Telegraaf verlaagde de tarieven. En dit lijstje is vast nog niet compleet.

Tegelijkertijd werd het freelance-budget van het Algemeen Dagblad voor dit jaar begin november al met tonnen overschreden, wat tot gevolg had dat freelancers de laatste twee maanden van het jaar een stuk minder werden ingehuurd.

Tot het einde van het jaar blikken we terug op de best gelezen Villamedia-artikelen van 2017.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.