— donderdag 28 december 2017, 14:00 | 0 reacties, praat mee

Het best gelezen op Villamedia #2: de freelance-tarieven

Als er één thema is dat veel en vaak voorbij is gekomen in 2017, dan is het wel de abominabele beloning voor freelancers in het afgelopen jaar. Freelancer Tara Lewis schreef voor Villamedia over haar eigen ervaring op dat vlak onder de titel ‘Het sterfhuisbeleid van de Persgroep’. Het werd haar niet in dank afgenomen: ze kreeg naar aanleiding van haar opiniestuk te horen dat ze niet meer op opdrachten hoefde te rekenen.

Onlangs nog, interviewde ze voor ons Persgroep-directeur Jan Dun, die uitlegt waarom freelance journalistiek de sluitpost van het bedrijf vormt. Hij geeft toe dat lokale journalistiek eigenlijk een bijbaantje is geworden. ‘Het kan niet anders.’

Ook elders was het (geen) feest dit jaar, als het om de tarieven gaat: tijdschriftenuitgeverij New Skool hakte in de tarieven voor freelancers.

Ook De Telegraaf verlaagde de tarieven. En dit lijstje is vast nog niet compleet.

Tegelijkertijd werd het freelance-budget van het Algemeen Dagblad voor dit jaar begin november al met tonnen overschreden, wat tot gevolg had dat freelancers de laatste twee maanden van het jaar een stuk minder werden ingehuurd.

Tot het einde van het jaar blikken we terug op de best gelezen Villamedia-artikelen van 2017.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.