basis naar compleet

— dinsdag 12 december 2017, 14:00 | 2 reacties, praat mee

Directeur Persgroep Jan van Dun over freelancers als sluitpost: ‘Het kan niet anders’

De Persgroep reorganiseerde begin dit jaar 152 huis-aan-huisbladen. Een paar eindredacteuren werden content coördinator. De rest vloog eruit. Voor maximaal 10 cent per woord schrijven freelancers nu de kolommen vol. Ze zijn daarmee de sluitpost van de begroting, erkent directeur Jan van Dun. Hij wil uitleggen dat het echt niet anders kan. Oude tijden keren niet meer terug.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Jacqueline Wesselius, 21 december 2017, 17:17

Die tarieven zijn te gek voor woorden. Het gaat hier wel om je ‘core business’, de inbreng van de journalisten is essentieel. Anders zou je de hele huis-aan-huiskrant wel kunnen opheffen. En ik weet dat hah-bladen gelezen worden, vooropgesteld dat ze de lezers bereiken. Daar schort nog wel het een en ander aan. De distributie deugt dus niet. Waarom niet via winkeliers verspreiden? En desnoods de lezers een klein bedrag laten betalen? Mensen zijn daar meer toe bereid dan vaak gedacht wordt, zeker voor een papieren krant, maar ook online voor bepaalde artikelen. Kom uit die doos, heren van de Persgroep (zijn daar eigenlijk ook dames?)!

Jan Everhard, 28 december 2017, 15:06

Jan van Dun ziet Huis aan huis kranten als advertentiebladen waarin ook nog wat redactionele ‘waar’ geplaatst moet worden. Dat hij zijn ‘medewerkers’ maximaal 10 cent per woord betaald maakt hem niets uit. Ze mogen blij zijn dat ze iets mogen schrijven. En dat noemt hij dan werkgelegenheid voor 600 journalisten!? Dit is de meest cynische mededeling die ik in 2017 gelezen heb.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.