Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 11 december 2015, 09:02 | 0 reacties, praat mee

Tweederdedeel berichten op dagbladsites afkomstig van ANP

Flickr CC BY 2.0 / University of Illinois Library

Van alle artikelen die de Nederlandse dagbladen op hun website publiceren, is 70 procent gebaseerd op berichten van het ANP. 40 procent van alle berichten op de websites van onder andere De Telegraaf, de Volkskrant, Trouw, Metro en het Algemeen Dagblad is rechtstreeks afkomstig uit de databankes van het persbureau.

Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde LJS Nieuwsmonitor, waar Villamedia eerderuitgebreid over berichtte. “Online media liggen aan het infuus van het ANP”, concludeerde mediaonderzoeker Piet Bakker tijdens de presentatie van de Nieuwsmonitor. Tijdens het onderzoek werd er gekeken naar berichten die in 2014 zijn gepubliceerd.

Op papier is er volgens Bakker meer pluriformiteit: een kwart van de nieuwsberichten in de printedities van de onderzochte dagbladen kwam van het ANP. Meer bij Mediafacts

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.