— donderdag 27 december 2018, 14:00 | 0 reacties, praat mee

Het best gelezen op Villamedia #3: Wat verdien je?

Ontzetting in de studio van het programma Wat verdien je? in februari, als freelance journalist Britt van Uem vertelt dat ze 57,80 euro verdient voor 4 tot 5 uur werken bij dagblad Tubantia van de Persgroep. 'Dat kan echt niet. Schandalig', klonk het. Vorig jaar stond discussie over abominabele freelance tarieven ook al in de top vijf van best gelezen stukken. In 2018 is het niet anders.

Van Uem deed mee aan het programma omdat ze ‘die angstcultuur onder freelancers wil (ik) doorbreken (…) Dapper? Gedurfd? Ik vind dat ik meer waard ben dan dertien cent per woord en dat de (regionale) journalistiek meer verdient.’

Hoofdredacteur Martha Riemsma vond dat het allemaal genuanceerder lag. ‘We betalen 13 cent per woord voor de eenvoudige verhalen. Die zetten we uit bij freelancers. Dat is een bewuste keuze. Andere verhalen worden door onze vaste mensen. Die worden beter betaald.’

Lees terug:
Ontzetting over freelance tarieven de Persgroep
Van Uem stopt bij Tubantia, Riemsma: ze had kunnen blijven

Het einde van het jaar is een tijd van terugblikken en lijstjes maken. Tot het einde van het jaar publiceren we daarom de top tien best gelezen stukken op Villamedia in 2018.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.