— donderdag 31 december 2020, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Het best gelezen op Villamedia #2: Wat we over Baudet niet te horen kregen

© Dirk Hol

Voorzitter van de Raad voor de Journalistiek Frits van Exter liet in november, zijn licht schijnen over de journalistieke mores wanneer je te maken hebt met een man als Thierry Baudet. Met de oorlog die op dat moment in diens partij Forum voor Democratie woedde, kwam alle vuile was van de voorman naar buiten. Niet zo frisse zaken, waar journalisten wel van wisten, maar nooit eerder over berichtten. Van Exter vroeg zich af: waarom is dat eigenlijk?

‘We kunnen ons afvragen waarom de reguliere berichtgeving soms zo’n slecht zicht biedt op de werkelijkheid op het moment dat dat er het meest toe doet’, stelt hij. ‘Deze journalisten voelden zich niet vrij te berichten dat Baudet er fascistische, seksistische en/of antisemitische denkbeelden op nahoudt en dat er ernstig getwijfeld moet worden aan zijn geestelijke vermogens. Zij zagen het, zij hoorden het en zij wisten het, maar zij vertelden het niet aan het publiek waar ze voor werken.’

Lees terug: Wat we over Baudet niet te horen kregen

Het einde van het jaar is een tijd van terugblikken en lijstjes maken. De komende dagen publiceren we daarom de top tien best gelezen stukken op Villamedia in 2020.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.