basis naar compleet

— maandag 21 december 2020, 11:41 | 0 reacties, praat mee

Guardian: ruim miljoen digitale abonnees en donateurs

AFP

Dagblad The Guardian heeft ruim een miljoen betalende abonnees en lezers die de uitgave structureel steunen. Ruim 548 duizend supporters steunen de uitgave met vrijwillige donaties. Vaksite Press Gazette meldt op interne cijfers dat deze groep met 33 procent is gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Laatste wijziging: 21 december 2020, 11:43

Officiële cijfers van de Guardian Media Group (GMG) zijn er nog niet.

Er zijn volgens Press Gazette nu zo’n 900 duizend digitale abonnees en supporters, een stijging van 43 procent. Ook in print was er groei. Het aandeel printabonnees groeide met 11 procent en staat op 119 duizend.

Sommige supporters doneren eenmalig, anderen kiezen voor een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage van enkele tientjes of meer. De donaties maken het mogelijk om de journalistiek met reclame maar zonder betaalmuur wereldwijd aan te bieden.

GMG-voorzitter Annette Thomas noemt de cijfers een teken hoezeer Guardian-journalistiek wordt gewaardeerd. De uitgeverij wil de band met lezers en supporters versterken. Guardian-hoofdredacteur Katherine Viner zegt dat ondanks het uitdagende jaar lezers in recordaantallen naar de krant komen vanwege “rigoreuze en betrouwbare verslaggeving”.

Alleen al op de Amerikaanse verkiezingsdag 4 november kwamen bijna 53 miljoen unieke bezoekers langs.

De uitgeverij dook door de coronacrisis in de rode cijfers, na er vorig jaar nét uitgeklommen te zijn. In juli werd een reorganisatie aangekondigd, waarbij 180 ontslagen vielen.

Bekijk meer van

Guardian Media Group Guardian

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.