— maandag 12 augustus 2019, 11:25 | 0 reacties, praat mee

Gronings stadsblog Sikkom maakt sprong naar papier

De Vismarkt in Groningen | Remko de Waal / ANP

In Groningen wordt een nieuw kwartaaltijdschrift gelanceerd, een productie van stadsblog Sikkom. Het krijgt een oplage van 40 duizend exemplaren en wordt in de stad verspreid bij onder meer supermarkt Jumbo, in diverse cafés en koffiehuizen en via bezorgservice Dropper. Laatste wijziging: 12 augustus 2019, 11:28

Tegenover het Dagblad van het Noorden legt Sikkom-journalist Willem Groeneveld uit waarom voor papier wordt gekozen: “Papier is nog lang niet uitgestorven. We willen meer zijn dan alleen een online merk. Ook in het echte leven willen we tastbaar zijn. Nu we vijf jaar bezig zijn is de tijd rijp voor nieuwe stappen. Het is chill om op de wc of bij de bushalte een krantje te kunnen lezen.”

De stukken die in de papieren editie komen, zullen niet op de website verschijnen. Het tijdschrift hoeft niet strikt de actualiteit te volgen, aldus Groeneveld, omdat er maanden tussen de verschijningsdata zullen zitten. Groeneveld: “Het is een mooie manier om goede verhalen te brengen.” Meer bij Dagblad van het Noorden (Via Blende)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.