e learning nvj

— donderdag 19 mei 2016, 15:50 | 0 reacties, praat mee

Google wil vergeetrecht niet uitbreiden

Justin Sullivan / AFP

Google gaat in beroep tegen een bevel van de Franse privacywaakhond CNIL, om het 'vergeetrecht' wereldwijd toe te passen. Dat blijkt uit een blog van Kent Walker, hoofdadvocaat van Google. Volgens het bedrijf zou het vreemd zijn als zoekresultaten verdwijnen in landen waar het vergeetrecht niet in de wet staat.

Afgelopen maart kreeg Google nog een boete van 100.000 euro opgelegd omdat het bedrijf zoekresultaten alleen binnen de Europese Unie verbergt. Via de internationale variant van Google waren alsnog verwijderde resultaten te vinden.

Het Europese Hof oordeelde in 2014 dat gewone burgers in Europa de mogelijkheid krijgen om informatie die niet langer relevant of verouderd is, uit zoekmachines te laten verwijderen.

“We houden ons aan de wetten van de landen waarin we opereren”, schrijft Walker. “Maar als de Franse wet wereldwijd geldt, hoe lang duurt het dan totdat andere landen - die misschien minder open en democratisch zijn - eisen dat hun informatiewetten ook wereldwijd gaan gelden?”

De zaak komt nu te terecht bij de Franse Conseil d’État te liggen. Dat is de hoogste rechtbank voor administratieve rechtszaken. Meer bij NU.nl

Lees ook: Een nieuwe industrie: Recht op vergeten

Bekijk meer van

Google Frankrijk

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.