e learning nvj

— donderdag 5 september 2013, 13:33

Mosley sleept Google voor rechter

Max Mosley, de voormalige directeur van de Formule 1, daagt Google voor de rechter. Hij eist dat de zoekgigant zoekresultaten verwijdert die zouden leiden naar compromiterende foto's waarop Mosley te zien zou zijn. Dat meldt The Wall Street Journal. Een Engels gerechtshof stelde eerder dat de foto's een schending van de privacy waren. Toch doken deze vervolgens weer op op andere sites. Mosley heeft nu zowel in Frankrijk als in Duitsland een zaak aangespannen tegen Google om af te dwingen dat de foto's niet meer in zoekresultaten worden getoond. In een verklaring laat Google weten: "We hebben sympathie voor de situatie van meneer Mosley, maar zijn voorstel om het web te filteren zou het censureren van de vrijheid van meningsuiting betekenen, toegang tot informatie limiteren, en innovatie kreupel leggen." Meer bij NU.nl Laatste wijziging: 27 januari 2014, 18:11

Bekijk meer van

Google

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.