— dinsdag 1 maart 2016, 13:49 | 0 reacties, praat mee

Japan eist dat Google zoekresultaten verwijdert

Georges Gobet / AFP

Een Japanse rechtbank heeft Google opgedragen om zoekresultaten over een veroordeelde kindermisbruiker te verwijderen. Volgens de rechter moet de man zijn leven opnieuw kunnen opbouwen zonder gehinderd te worden door informatie over zijn verleden.

Het is de eerste keer dat in Japan het zogenoemde ‘recht om vergeten te worden’ wordt erkend door een rechter. In Europa is dat in 2014  bij wet vastgelegd. Recent meldde Google al dat het recht-om-vergeten-te-worden internationaal toegepast gaat worden.

Het oordeel van de Japanse rechtbank werd in december al geveld, maar is onlangs pas openbaar geworden, zo meldt The Guardian. Google gaat in beroep tegen het oordeel, al lijken in de tussentijd de zoekresultaten over de veroordeling van de betreffende man al te zijn verwijderd, zo melden diverse media.

Bekijk meer van

Japan Google

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.