— maandag 21 september 2015, 13:02 | 0 reacties, praat mee

Google verliest strijd om vergeetrecht in Frankrijk

AFP

Voor de Tweede keer heeft Google van Frankrijk een tik op de vingers gekregen met betrekking tot het zogeheten 'vergeetrecht'. Het Europese Hof oordeelde in 2014 dat gewone burgers in Europa de mogelijkheid krijgen om informatie die niet langer relevant of verouderd is, uit zoekmachines te laten verwijderen.

De Franse toezichthouder voor databescherming, La Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés (CNIL), stelde dat dat ook moest gelden voor het internationale Google.com-domein en niet alleen voor de Europese Google-domeinen.

Google was het daar niet mee eens, maar het CNIL heeft in hoger beroep besloten dat het onaceptabel is dat via de internationale variant van Google verwijderde resultaten te vinden zijn. In een reactie zegt een woordvoerder van Google dat het bedrijf het vergeetrecht “bedachtzaam en allesomvattend” wil doorvoeren in Europa, maar het niet eens is met de beslissing van CNIL.

Het is nog onduidelijk of Google naar de rechter stapt om de beslissing aan te vechten. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Google Frankrijk

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.