website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Gehandicapte student journalistiek krijgt bijval na tegenwerking examencommissie

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op donderdag 24 augustus 2017, 08:49

ANP

ANP

Nieuws

Een Schotse gehandicapte student journalistiek kreeg onlangs te horen dat hij niet kan afstuderen, als hij het examenonderdeel steno niet afrondt. Probleem: Kyle Gunn heeft cerebrale parese (in de volksmond beter bekend als spasticiteit) en mist de spiercontrole om steno te produceren.

Na een niet nader geduide ‘verduidelijking’ door de NCTJ, een instantie die al zeventig jaar journalisten traint in Groot-Britannië, heeft de examencommissie toegezegd nog eens naar Gunns situatie te zullen kijken.

De student werkt nu al regelmatig als sportjournalist en wordt daarbij niet gehinderd door zijn handicap of het gebrek aan steno-vaardigheden. De NCTJ stelde dat er uitzonderingen mogelijk zijn, maar dat steno een vaardigheid is waar veel werkgevers naar vragen.

Nadat de zaak van Gunn in de openbaarheid kwam kreeg hij veel steunbetuigingen. Gunn klaagde dat het probleem niet is dat hij geen steno kan leren, enkel dat hij het niet in de praktijk kan brengen.

De zaak doet denken aan Lisa Hinderks, een doof meisje dat in 2012 niet mocht beginnen bij de School voor Journalistiek, omdat ze bepaalde verplichte onderdelen nooit zou kunnen afronden. Daar was ook veel over te doen, maar Hinderks besloot uiteindelijk voor een studie Nederlands te gaan. Meer bij Press Gazette

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.