persveilig seminar

— donderdag 24 augustus 2017, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Gehandicapte student journalistiek krijgt bijval na tegenwerking examencommissie

ANP

Een Schotse gehandicapte student journalistiek kreeg onlangs te horen dat hij niet kan afstuderen, als hij het examenonderdeel steno niet afrondt. Probleem: Kyle Gunn heeft cerebrale parese (in de volksmond beter bekend als spasticiteit) en mist de spiercontrole om steno te produceren. Laatste wijziging: 24 augustus 2017, 10:27

Na een niet nader geduide ‘verduidelijking’ door de NCTJ, een instantie die al zeventig jaar journalisten traint in Groot-Britannië, heeft de examencommissie toegezegd nog eens naar Gunns situatie te zullen kijken.

De student werkt nu al regelmatig als sportjournalist en wordt daarbij niet gehinderd door zijn handicap of het gebrek aan steno-vaardigheden. De NCTJ stelde dat er uitzonderingen mogelijk zijn, maar dat steno een vaardigheid is waar veel werkgevers naar vragen.

Nadat de zaak van Gunn in de openbaarheid kwam kreeg hij veel steunbetuigingen. Gunn klaagde dat het probleem niet is dat hij geen steno kan leren, enkel dat hij het niet in de praktijk kan brengen.

De zaak doet denken aan Lisa Hinderks, een doof meisje dat in 2012 niet mocht beginnen bij de School voor Journalistiek, omdat ze bepaalde verplichte onderdelen nooit zou kunnen afronden. Daar was ook veel over te doen, maar Hinderks besloot uiteindelijk voor een studie Nederlands te gaan. Meer bij Press Gazette

Bekijk meer van

Kyle Gunn

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.